For mange er løping det kjedeligste som finnes og dørstokkmila blir evig lang. For andre er det dagens høydepunkt. Samtidig er løping den mest effektive og helsebringende treningsformen som finnes. Og du kan trene når som helst, hvor som helst.
Kort oppsummert viser det seg at personer som trener målrettet og regelmessig, rapporterer bedre helse og mindre plager. En rekke virksomheter rapporterer blant annet bedre arbeidsmiljø, økt produktivitet og høyere nærvær.
– Helsedirektoratet 2024
Hvorfor ikke dele den gleden med kollegaene dine? Det er enklere enn du tror.
Ved å bruke trening på arbeidsplassen som en del av employer branding-strategien, kan bedrifter ikke bare tiltrekke seg talent, men også beholde og engasjere eksisterende ansatte. Dette skaper en sterkere bedriftskultur, friskere ansatte og et mer attraktivt omdømme som arbeidsgiver.
Karl Erik i Brandr er mangeårig maratonløper og har i flere år hjulpet kunder med løpsinspirasjon. Her deler han sine beste tips for å komme i gang:
Det fleste, både nybegynnere og erfarne løpere, trener for hardt. Det går utover både restitusjon og motivasjon. Løp i et tempo som gjør at du kan ha en samtale med kollegaene dine. Mye hyggeligere og mer sosialt.
Toppidrettsutøvere i kondisjonsidretter gjør unna ca. 80 prosent av treningen i dette tempoet. Da er det ingen grunn til at dere skal ha blodsmak i munnen.
Det er her fremgangen kommer. En løpegruppe på jobben hjelper deg med dette. Det er forpliktende å stille opp når andre står og venter på deg. Kanskje dere kan løpe noen økter i arbeidstiden? Løping til eller fra jobb er en strålende måte å sanke kilometer på. Husk riktig løpesekk og refleks!
De treningsgruppene som lykkes, enten det er å hevde seg i Holmenkollstafetten eller å bare samle flest mulig til trening en gang i uken, er gode til å variere treningen. La treningsopplegget gå på rundgang, det skaper involvering. Bryt med rutinen, løp nye runder og se nye ting. Løp kort og fort, og langt og rolig. Løp i marka og på bane. Rutine dreper motivasjon!
Kvinnen bak dette kraftuttrykket er tidligere verdensrekordløper, Ingrid Kristiansen. Poenget er enkelt; de fleste mosjonister løper for mye halvlangt, i moderat tempo. Det gir lite fremgang. Løp rolig og langt (ref punkt 1) eller kortere og raskere.
Finn terskelfarten din (den farten du kan holde over litt tid uten at kroppen stivner). I dette tempoet bør de raske øktene ligge på. De rolige øktene skal løpes rolig.
Vi i Brandr har sett hva treningsklær i skikkelig kvalitet gjør med motivasjonen for kollegaer som trener sammen. Du har kanskje selv lagt merke til bedriftslag som skiller seg positivt ut i feltet? Er fagene falmet og logoen flasser av, eller ser det riktig ut? Vis oss treningstrøyen din og vi kan fortelle deg hvor mye arbeidsgiveren din investerer i deg. Gjort riktig finnes det knapt noe bedre employer branding.
Har du lyst på mer inspirasjon fra noen som har testet det de selger, tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg.